Een Formule 1-racewagen bestuurd door Sebastian Vettel rijdt rond een circuit

Formule 1-kampioen Sebastian Vettel kondigt pensionering aan en zegt ‘de komende jaren zullen ons leven bepalen’

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel heeft aangekondigd dat hij aan het einde van het seizoen stopt met de Formule 1 en zegt dat zijn doelen zijn veranderd en dat hij zich meer wil concentreren op zijn gezin en interesses buiten de sport.

De 35-jarige Duitser, die voor het Aston Martin-team rijdt, won van 2010 tot 2013 zijn titels bij Red Bull en speelde ook zes seizoenen bij Ferrari.

Hij maakte de aankondiging op donderdag voorafgaand aan de Hongaarse Grand Prix van dit weekend, de 13e ronde van het seizoen en de laatste race voor de pauze in augustus.

“Hierbij kondig ik mijn afscheid van de Formule 1 aan tegen het einde van het seizoen 2022”, zei hij in een videoverklaring waarin hij zijn redenen uitlegde op een nieuw gecreëerde Instagram-pagina.

“Ik hou van deze sport. Het staat centraal in mijn leven sinds ik me kan herinneren. Maar zoveel als er leven op de baan is, is er ook mijn leven buiten de baan.

“Een coureur zijn is nooit mijn enige identiteit geweest.

Bezig met laden

“Naast racen heb ik een gezin gesticht en ik vind het heerlijk om bij hen te zijn. Ik heb andere interesses ontwikkeld buiten de Formule 1.”

Vettel, die steeds openhartiger is geworden over een reeks onderwerpen, van het milieu tot LGBTQ+-rechten, zei dat de Formule 1 steeds meer in conflict komt met zijn persoonlijke leven.

“Mijn doelen zijn gegaan van races winnen en vechten voor kampioenschappen tot mijn kinderen zien opgroeien, mijn waarden doorgeven, ze helpen als ze vallen, naar ze luisteren als ze me nodig hebben, geen afscheid hoeven te nemen en vooral in staat zijn om van hen te leren en me door hen te laten inspireren”, zei hij.

De 35-jarige Duitser beëindigt zijn loopbaan bij het Aston Martin-team.(AP: Manu Fernandez)

“Ik denk dat we in zeer beslissende tijden leven en hoe we de komende jaren allemaal vorm zullen geven, zal ons leven bepalen.

“Mijn passie komt met bepaalde aspecten die ik heb geleerd een hekel aan te hebben.”

Vettel zei in mei dat de klimaatverandering hem had doen twijfelen aan zijn baan als coureur.

Toen hem werd gevraagd of zijn standpunt over het milieu en de opwarming van de aarde hem een ​​hypocriet maakte, aangezien hij deel uitmaakte van een “gasverslindende” sport in een team dat werd gesponsord door de Saoedische oliegigant Aramco, gaf hij ja toe.

“Er zijn vragen die ik mezelf elke dag stel en ik ben geen heilige”, zei hij destijds.

Reuters

Leave a Comment

Your email address will not be published.